Gratis kennismakingsgesprek


Blog

Inspiratie voor ondernemers.

Een kantoor of praktijkruimte verhuren aan je vennootschap: een goed alternatief voor loon?

Heb jij je activiteiten als zelfstandige ondergebracht in een vennootschap en heb je een kantoor of een praktijkruimte aan huis? Dan zou je deze kunnen verhuren aan je vennootschap. Maar is dat wel zo’n goed idee?

21/04/2022

Jessie Hollandts, een jonge, ambitieuze kinesist met een (financieel) plan

Jessie Hollandts zet elke dag met veel passie haar beste beentje voor als kinesitherapeut in een revalidatiecentrum en in een groepspraktijk. Anderhalf jaar geleden begon bij haar het idee te groeien om een eigen multidisciplinaire praktijk op te starten. De zin om haar eigen koers te kunnen varen is groot. Op zoek naar een eigen pand, dus! Maar hoeveel mag dat kosten?

31/03/2022

Van eenmanszaak naar vennootschap: het inkomen in een vennootschap

Wanneer je activiteiten als zelfstandige groeien en het inkomen in je éénmanszaak stijgt, krijg je vaak het advies om over te stappen naar een vennootschap. Om deze grote stap weloverwogen te kunnen zetten is het belangrijk dat je de vele regels die daarbij horen kent én toepast. In deze blog bekijken we hoe je een privé-inkomen kan halen uit je vennootschap volgens de regels van de kunst.

17/03/2022

Van eenmanszaak naar vennootschap: het inkomen - inkomen in een eenmanszaak

Vele zorgberoepers zijn, al dan niet uit noodzaak, ook zelfstandige. Ze kiezen bij de start van hun activiteit meestal voor een éénmanszaak, omdat zowel de opstart als de werking van deze ondernemingsvorm relatief eenvoudig is, in tegenstelling tot een vennootschap. Eén van de belangrijkste verschillen tussen die twee ondernemersvormen is het inkomen. Hoe werkt dit in een éénmanszaak?

11/03/2022

Een nieuw jaar? Nieuwe plannen!

Een nieuw jaar: het ideale moment om vooruit te kijken, plannen te maken, te brainstormen over nieuwe wegen die je wilt inslaan.

03/01/2022

Achter de schermen bij SmartEducation

Samen met SmartEducation heb ik recent een aantal workshop gegeven aan zorgprofessionals. Werk jij in de zorg? Dan...

10/12/2021

Leve mijn diëtiste

Daar stond ik weer. Vijf jaar na datum. De vriendelijke diëtiste herkende me niet meer. Kwam het door al die extra kilo’s?

30/11/2021

Blog: afschrijvingen zijn dat wel echte kosten?

Tijdens opleidingen en workshops komt steevast de vraag: ’kan je eens uitleggen wat dat eigenlijk zijn, afschrijvingen?’ De meeste ondernemers weten dat dit te maken heeft met investeringen, maar hoe zit dat dan precies?

28/09/2021

Ontmoet de C&B ambassadeurs: An Stevens

C&B ambassadeur An Stevens in de kijker

01/09/2021

Ontmoet de C&B ambassadeurs: Gunter Troonbeeckx

C&B ambassadeur Gunter Troonbeeckx in de kijker

25/07/2021

Waar komt de naam 'Checked & Balanced' vandaan?

Wist je dat Checked & Balanced zijn oorsprong vindt in ‘Checks and Balances’? Oftewel een set van wetten, regels en procedures die ervoor moeten zorgen dat beslissingen niet door één persoon of departement kunnen genomen worden maar er steeds controles worden ingebouwd en er overleg en samenwerking nodig is...

06/07/2021

Hoe kies je de juiste boekhouder? 7 slimme tips

Blind trouwen... met je boekhouder is alvast geen goed idee! :-) Bij het kiezen van een boekhouder ga je niet over één nacht ijs. Hoe je dan wel best te werk gaat? We geven je 7 slimme tips om een per-fect match te bekomen met jouw boekhouder!

02/07/2021

Kan je succesvol ondernemen zonder financiële achtergrond?

Kan je succesvol ondernemen zonder financiële achtergrond? Absoluut! Ik ken heel wat ondernemers die gestart zijn vanuit hun passie en liefde voor hun favoriete activiteit waar ze dan vaak toevallig ook nog eens heel goed in blijken te zijn. 

09/06/2021

Wat je over pensioenopbouw moet weten als zelfstandige!?

Zelfstandigen en pensioen, op het eerste zicht niet bepaald een match made in heaven. ;-) Gelukkig komt de pensioenopbouw van zelfstandigen - dankzij recente hervormingen - stilaan in de buurt van die van werknemers. Toch is het belangrijk om tijdig stil te staan bij de opbouw van aanvullende inkomsten vanaf je pensioen.

12/05/2021

Van eenmanszaak naar vennootschap: aftrekbaarheid van kosten.

Overschakelen naar een vennootschap is een grote stap. Ik heb tal van ondernemers met dit onderwerp zien worstelen. In deze blog een woordje uitleg over een thema dat bij deze afweging vaak naar voren komt: aftrekbaarheid van kosten.

16/04/2021

Van éénmanszaak naar vennootschap: hoe haal je geld uit je vennootschap?

Ben jij helemaal klaar om met je éénmanszaak naar ‘the next level’ te gaan? Dan overweeg je wellicht binnenkort naar een vennootschap over te stappen. Weet dan dat er strikte regels bestaan om geld uit je vennootschap te halen.

10/02/2021

Infosessie - Jouw vennootschap & vastgoed: een goede match?

Je bedrijfsgebouw, privéwoning of tweede verblijf onderbrengen in je vennootschap: het lijkt voor veel ondernemers een interessante manier om aan vermogensopbouw te doen en/of fiscaal te optimaliseren. Maar is dat ook op de langere termijn wel zo’n goed idee? Bestaan er geen andere mogelijkheden om de aankoop van vastgoed tenminste gedeeltelijk door je vennootschap te laten financieren?

04/02/2021

De fond van elke samenwerking

Vertrouwen, ik noem het de basis van elke zakelijke en - zeker ook - privé-relatie.

14/01/2021

Happy 2021!

Not something you find but what you create... Balance! 🙌

01/01/2021

Ontmoet de C&B ambassadeurs: Astrid Vandeborne

C&B ambassadeur Astrid Vandeborne in de kijker.

29/12/2020

Merry X-mas!

Een beetje liefde en geluk in elke hand.. Dat is voor mij balans. ✨

25/12/2020

Tip: omgaan met je zichtrekening

Geven de vele cijfers op je zichtrekening je een goed gevoel?

12/12/2020

Tip: Voorraad eet geld

Normaal gezien is het not done om onze neus in andermans zaken te steken... Maar Kamal Kharmach maakt graag een uitzondering op de regel. In de realityserie 'Andermans zaken' op één trekt hij naar allerlei ondernemers die voor een dringend probleem staan. Hij gaat samen met hen op zoek naar een oplossing.

26/11/2020

Ontmoet de C&B ambassadeurs: Niki Colson

De C&B ambassadeurs zijn ondernemers die met succes aan de slag gingen met de nieuwe inzichten uit de workshops. Vandaag stel ik je graag voor aan creatieveling Niki Colson van brandbureau Nikkeldesign.

25/11/2020

Woordje over mezelf...

"Ann combineert met Checked & Balanced maar liefst 30 jaar ervaring in accountancy, onderwijs en ondernemerschap. Ze geeft jou een klare kijk op je cijfers én zet de deur open naar groei" kan je op mijn website lezen bij 'over C&B' kan je op mijn website lezen bij 'over C&B'. Maar wie is Ann, naast bezieler en zaakvoerder van Checked & Balanced, nog eigenlijk? 😄

13/11/2020

Ontmoet de C&B ambassadeurs: Stephanie Serrão.

De C&B ambassadeurs zijn ondernemers die met succes aan de slag gingen met de nieuwe inzichten uit de workshops. Vandaag stel ik je voor aan Stephanie Serrão.

19/06/2020

Op één lijn met je boekhouder – part 1

In je boekhouding schuilt een schat aan informatie over jouw onderneming. Ga er mee aan de slag!

09/06/2020

Houd controle in onzekere tijden

Ondernemers leven in bijzonder onzekere tijden. Een beetje controle kunnen houden over je cijfers is dus zeker welkom.

05/04/2020

Welke kosten ontbreken er in de boekhouding van jouw éénmanszaak?

Als er voor jouw éénmanszaak gewerkt wordt met een enkelvoudige boekhouding is het dubbel belangrijk dat je checkt of alle facturen werden geboekt.

03/03/2020

Budgetteren voor dummies

Budgetteren hoeft niet moeilijk te zijn. Zo pak je dit pragmatisch aan.

18/11/2019

Als ondernemer gerust kunnen groeien met een klare kijk op je cijfers?

Uit de vele gesprekken met (startende) ondernemers leerde ik dat zij vaak weinig weten over hun financiën, laat staan over hun boekhouding.

10/08/2019
>

Nieuwsbrief: Mis geen enkele tip voor je financiën

En blijf op de hoogte van het aanbod van Checked & Balanced

Ik schrijf me gratis in
TOP