Leve mijn diëtiste

Daar stond ik weer. Vijf jaar na datum. De vriendelijke diëtiste herkende me niet meer. Kwam het door al die extra kilo’s? Of simpelweg omdat ik destijds bij haar kwam aankloppen zonder overgewicht? “Uw BMI is normaal, mevrouw!”, zei ze toen. Maar ik voelde dat het de verkeerde kant opging. Beetje bij beetje kwam ik bij. Het maakte me ongelukkig. En toch haakte ik na een paar bezoeken al af. De resultaten waren matig en medisch gezien was er niet echt een probleem. Mijn motivatie deed wat de cijfers op mijn weegschaal nalieten: kelderen.

 

McDonald’s 

Tot nu dus. De coronakilo’s vlogen er in lockdowntempo aan. Al is dat niet meer dan een flauw excuus. Dat virus veroorzaakte veel leed, maar de enige verantwoordelijke voor mijn stijgende gewichtscurve was ikzelf. Te weinig sport, slechte eetgewoonten en een alerte huisarts tilden me opnieuw over de drempel van haar praktijk. Het dossiertje dat ze vijf jaar geleden aanmaakte, bestond niet meer. Verticaal geklasseerd. Misschien zelfs versnipperd. Net als mijn beeld van een gezonde levensstijl. Ik had haar hulp écht nodig.

Het ging over mijn gezondheid, weet je. Niet dat die plots in gevaar was, maar er moest toch iets gebeuren. En hoewel ik dat perfect besefte, kwam de zwart-op-witbevestiging via haar ‘hightech-weegtoestelding’ en traditionele lintmeter pijnlijk binnen. Met een ragfijne analyse drukte ze mijn gastronomische neus nog eens extra op de feiten. Maar ze bleef lief. De hele tijd. En bande overtollige vetten en suikers op uiterst sympathieke wijze uit mijn leven. Sporten is intussen dagelijkse routine. De drive is er weer. En dan heb ik het niet over die van de McDonald’s.

 

Schaamrood

De resultaten bleven niet uit. Al zijn ze bescheiden en blijkt de weg nog lang. En zelfs als het streefcijfer bereikt is, blijf ik mijn diëtiste trouw. Want zij houdt me op het rechte pad. Ik wil het rendement van mijn inspanningen maar wát graag vasthouden. Wist je trouwens dat nieuwe eet- en leefgewoonten aankweken tot twee jaar duurt? Ik beroep me dus nog wel even op haar professionele begeleiding. En ondanks het stijgende schaamrood op mijn wangen bij het schrijven van dit verhaal, wilde ik dit absoluut vertellen.

Waarom? Omdat ik in mijn ‘diëtende zelve’ veel ondernemers herken. Ik worstel met kilo’s, zij met het financiële aspect van hun zaak. Ook zij beseffen dat het anders moet. Dat ze de cijfers niet uit het oog mogen verliezen. Dat hun administratie beter kan en de boekhouder de juiste documenten nodig heeft. Dat rapporten vastpakken, resultaten bekijken en budgetten beheren cruciaal is. En tóch is het vaak geen prioriteit. Omwille van tijdsnood, gebrekkige kennis of motivatie. Tot de dag waarop de financiële gezondheid van hun onderneming in het gedrang komt en externe bijsturing zich opdringt.

 

Driegangenmenu

Zo ging het ook bij mij. Ik wist dat het fout zat en zocht hulp. Begreep ik dan niet hoe ik gezond moest eten en dat sporten belangrijk is? Natuurlijk wel! Maar als grand cru-levensgenieter had ik begeleiding nodig. Iemand die me vertelde hoe het allemaal werkt en vooral iemand die me prikkelde om vol te houden. En me weghield van copieuze maaltijden, glazen wijn en avondvullende tv-programma’s in mijn luie zetel. Kortom: een specialist ter zake en een geboren motivator. De perfecte beschrijving van mijn lieve diëtiste en precies datgene wat ik voor mijn klanten wil zijn.

Ik start steevast met een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend en gratis. Dat levert meteen een aantal concrete inzichten op waarmee je als ondernemer aan de slag kan en die goesting geven in het hoofdgerecht: een langlopend traject van begrijpen, leren, sturen en bijsturen. Mét een gezonde brok externe motivatie, de kers op de suikervrije taart om ook op lange termijn de aandacht voor de financiële gezondheid van je bedrijf vast te houden.

 

Weegt het financiële luik van jouw onderneming stilaan door? En vallen cijfers, tabellen en rapporten steeds zwaarder op de maag? Dan heb je nood aan een financiële gezondheidswerker! Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen bekijken we jouw situatie.

 


Naar overzicht blog

Nieuwsbrief: Mis geen enkele tip voor je financiën

En blijf op de hoogte van het aanbod van Checked & Balanced

Ik schrijf me gratis in
TOP