Tip: omgaan met je zichtrekening

Geven de vele cijfers op je zichtrekening je een goed gevoel? Ontdek in deze blog waarom je best zoveel mogelijk geld van je zichtrekening haalt. 

Met 'zoveel mogelijk geld van je rekening halen' bedoel ik niet 'zoveel mogelijk geld uitgeven'. Helaas!😉 Wel is het een goed idee om het geld op je zichtrekening te managen en zo beperkt mogelijk te houden.

Het is immers geen goed idee om veel geld op je zichtrekening te laten staan als je daar op korte termijn geen bestemming voor hebt. Je hebt dan een gevoel van 'overvloed' en zal dan makkelijker geld uitgeven, ook aan dingen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Heb je 'net genoeg' geld op je rekening staan, dan wordt je vanzelf zuiniger en ben je bewuster bezig met budgetplanning.

Bij mij werkt dat echt: ik schrijf - zowel professioneel als privé - geld dat ik niet meteen nodig heb, over naar een spaarrekening en probeer toe te komen. Het geeft dan geen fijn gevoel als je voor 'gewone' uitgaven geld van je spaarrekening naar je zichtrekening moet overschrijven om niet in het rood te gaan. Terwijl het wel erg prettig is als je genoeg geld op je spaarrekening hebt om eindelijk een grotere aankoop te kunnen doen zoals een nieuwe sofa of die duurdere handtas waar je al zo lang verliefd op bent. 😄

Tip: Zorg dat je steeds net genoeg geld op je zichtrekening hebt staan. Je bent zuiniger én gaat bewuster om met je budgetplanning.


Naar overzicht blog

Nieuwsbrief: Mis geen enkele tip voor je financiën

En blijf op de hoogte van het aanbod van Checked & Balanced

Ik schrijf me gratis in
TOP