Waar komt de naam 'Checked & Balanced' vandaan?

Wist je dat Checked & Balanced zijn oorsprong vindt in ‘Checks and Balances’? Oftewel een set van wetten, regels en procedures die ervoor moeten zorgen dat beslissingen niet door één persoon of departement kunnen genomen worden maar er steeds controles worden ingebouwd en er overleg en samenwerking nodig is... Het begrip kan je vooral in een Amerikaanse politieke context terugvinden. We kennen het in België als de ‘scheiding der machten’: de wetgevende (parlement), uitvoerende (regering) en rechterlijke macht. Ook binnen de bedrijfswereld is het een vaak toegepast principe; vooral in het kader van goede interne controle procedures, ter voorkoming van fraude.

Alhoewel Checks and Balances dus geen begrip is uit de zuivere financiële wereld, is het toch ook in deze context van toepassing. Samen - middels overleg en samenwerking - kom je immers tot de beste beslissingen. Dat vertaal ik naar de werkwijze van Checked & Balanced: Als ambitieuze ondernemer, boordevol expertise in je eigen vakgebied én met een visie en missie voor je eigen zaak, ben je op zoek naar de juiste financiële begeleiding. Als expert in financiële zaken met jarenlange ervaring én vertrouwenspersoon help ik je graag verder. Het resultaat is een klare kijk op je cijfers. Zo kan je met een gerust hart én positief aan je toekomst werken.

Ben je op zoek naar een stevige portie financiële basiskennis, een plan om er in de toekomst met een gerust hart in te vliegen of liever een antwoord op specifieke vragen? Ik stel graag een traject samen op maat van jouw wensen en noden. Je kan me contacteren voor een vrijblijvend intake gesprek via info@checked-balanced.be of schrijf je in voor één van de workshops.

 


Naar overzicht blog

Nieuwsbrief: Mis geen enkele tip voor je financiën

En blijf op de hoogte van het aanbod van Checked & Balanced

Ik schrijf me gratis in
TOP