Een nieuw jaar? Nieuwe plannen!

Heb jij dat ook, dat geweldige gevoel aan het begin van een nieuw jaar? Het ligt als een onbeschreven blad voor je, beloftevol, met alle geweldige kansen vóór je en prachtige doelen en voornemens om vast te pakken en voluit voor te gaan.

Vooruit kijken, plannen maken, brainstormen over nieuwe wegen die je wilt inslaan: daarvoor is het nu het ideale moment.

Maar vooraleer je er aan het begin van 2022 weer invliegt is het toch ook belangrijk te weten hoe je onderneming er nu voor staat, waarvan je nu vertrekt. Even stilstaan en achteruit kijken dus.  

Hoe was jouw 2021?

Was het een geweldig jaar, met veel nieuwe kansen, succesvol afgeronde projecten en tevreden klanten? Super! Je zit in de juiste flow, op naar 2022!

Of was het moeilijk? Trekken en sleuren, weinig inspiratie, kortom een jaar om snel te vergeten? Troost je, 2021 is om, je kan de bladzijde omdraaien.. Tijd voor een nieuw en beter hoofdstuk.

Met welk gevoel je ook terugblikt toch ook deze vraag: vertellen je cijfers wel hetzelfde verhaal?

Wat zeggen je cijfers?

Voor definitieve cijfers over 2021 is het nog even wachten. Maar zodra je boekhouder je boekhouding voor het 4de kwartaal heeft bijgewerkt ergens halfweg januari, loont het zeker de moeite deze al eens op te vragen en een aantal belangrijke cijfers te bekijken.

Focus daarbij voorlopig op de grote bedragen die rechtstreeks effect op je banksaldo hebben: je omzet (terug te vinden onder de codes ‘70’ in boekhoudkundige rapporten) en belangrijkste kostenrubrieken (codes startend met een ‘6’).

Hebben die tevreden klanten en mooie projecten zich effectief vertaald in een hogere omzet? Welk effect heeft dit op je kosten gehad? Zijn deze onder controle gebleven? Heb je aan een reserve kunnen bouwen voor minder goede tijden of voor die belangrijke investeringen?

Of in het andere geval: heb je in dit moeilijke jaar echt zoveel minder omzet gedraaid? Liggen je kosten werkelijk zoveel hoger? Ben je aan je reserves moeten gaan of heb je je levensstijl moeten aanpassen?

Geen duidelijk verhaal?

Vind jij de antwoorden niet terug in je cijfers? Vind je het moeilijk om er uit af te lezen hoe goed of slecht je het nu financieel eigenlijk gedaan hebt in 2021?

Trakteer jezelf én je onderneming dan op een prachtig nieuwjaarsgeschenk.

Schrijf je in voor de basisworkshop gerust groeien met een klare kijk op je cijfers van 2021 (26/1) of de vervolgworkshop (3/2), waarin we samen aan de slag gaan om die goeie voornemens voor 2022 te vertalen naar budgetten en concrete financiële doelen.

Niet twijfelen! Gewoon doen!

Tot binnenkort ?!


Naar overzicht blog

Nieuwsbrief: Mis geen enkele tip voor je financiën

En blijf op de hoogte van het aanbod van Checked & Balanced

Ik schrijf me gratis in
TOP